Luna de miere in Nisa pe Riviera Franceza

Posted on January 17, 2017 By

Riviera Franceza este una din cele mai atragatoare destinatii turistice. Faptul ca acest loc este legat de numele lui James Bond probabil a facut un serviciu dezvoltarii turismului din aceasta zona. Daca vrei o luna de miere de neuitat poti alege una din cele mai frumoase linii de coasta pe care le are continentul nostru.

Fie ca iti doresti un sejur linistit petrecut pe plaja, sau vrei sa iti petreci timpul vizitand diverse obiective turistice, Nisa este destinatia ideala. Muzeele de aici sunt unele din cele mai cautate din sudul Frantei, arhitectura este splendina si respira istorie, orasul vechi te incanta cu strazi labirintice.

Nisa nu este doar un oras turistic in care lumea sa isi petreaca vremea relaxandu-se, ci este renumit si pentru dezvoltarea sa industriala si politica. Al cincilea oras francez ca marime, Nisa este un punct de atractie pentru turisti, cercetatori, oameni de stiinta din intreaga lume. Un oras al contrastelor, Nisa este cautata deopotriva pentru eleganta, simplitatea si luxurianta sa.

Strazile Nisei sunt o atractie in sine, oricand este o placere sa le colinzi, fie ca este zi sau noapte. Terasele sunt atractiile principale pe care le poti savura de-a lungul intregului an, chiar si iarna. Merita oricand sa iti petreci o jumatate de ora linistita intr-un ambient elegant bucurandu-te de o cafea sau un ceai. Clima este de asa natura incat este o adevarata placere sa faci o plimbare nocturna si pur si simplu sa admiri orasul.

Golful este marginit de promenade care deschid o priveliste superba, atat spre Baie des Anges spre mare, cat si spre hotelurile luxoase de pe plaja. Arhitectura imbina stilul eclectic, exagerarile perioadei Belle Epoque cu stilul baroc. Pe langa arhitectura urbanismul Nisei se bucura de uimitoare creatii in ceea ce priveste gradinile publice.

Daca nu ti-ai propus sa vizitezi foarte mult din orasul vechi, poti sa optezi pentru petrecerea timpului le plaja pe malul marii.  Pentru gurmanzi Nisa ofera specialitati culinare savuroase pe care le vei indragi instantaneu. Ceapa si  uleiul de masline sunt ingredientele de nelipsit din aceasta bucatarie.

Din punct de vedere cultural Nisa este pe locul doi dupa Paris in ceea ce priveste numarul de muzee. Iubitorii de jazz se pot bucura anual de Festivalul de Jazz din Nisa. Ceea ce anima in mod deosebit Nisa este Promenade des Anglais, un bulebard ce margineste Mediterana. Aici sunt grupate cele mai luxoase imobile, hoteluri si apartamente private. Hotelul Negresco, considerat cel mai mare si mai elegant din Nisa a fost construit la inceputul secolului XX pentru cei mai bogati oameni din lume care isi petreceau vremea aici.

Daca esti amatoare de arta vei avea surpriza sa gasesti aici Muzeul Matisse, Muzeul de Arta, palatul muzeu Massena si Lascaris, catedrala Saint Reparat, orasul roman Cimenelum cu amfiteatre specifice secolului I si II. Dupa ce ti-ai organizat nunta si te-ai ocupat de toate aranjamentele florale vei avea o mare bucurie sa descoperi cea mai mare sera din Europa la Gradina Botanica Phoenix. Nu degeaba a fost supranumit orasul Nisa capitala Coastei de Azur.

Travel     , ,