Beneficiile practicarii inotului

Posted on January 14, 2017 By

Vara este sezonul perfect pentru a ne apuca de inot. Inca de mici am fost invatati ca inotul este bun pentru a ne pastra in forma si pentru coloana. Este adevarat, dar inotul are mai multe secrete pe langa acestea, pe care le veti putea descoperi in randurile de mai jos.

Inotul este o activitate extrem de relaxanta, plus ca poate fi o activitate distractiva alaturi de prieteni. Acesta poate fi practicat la orice varsta si se bucura de o multime de avantaje.

Printre acestea se numara si faptul ca o ora de inot arde aproximativ 650 calorii, aceasta valoare variaza in functie de intensitate. In comparatie cu alte sporturi, este demonstrat ca inotul arde 89% din caloriile pe care le-am consuma alergand si 97% din caloriile consumate cand mergem pe bicicleta.

Te scapa de dureri. Daca suferi de dureri de spate, inotul este cea mai potrivita terapie. Apa sustine greutatea si musculatura lucreaza fara efort pentru a sustine scheletul, in plus acesta relaxeaza intreg organismul si amelioreaza durerile, reducand inflamatiile.

Inotul creste rezistenta la efort. Din diferite studii s-a demonstrat stiintific ca inotul creste anduranta la efort fizic prelungit, si practicarea pe o perioada lunga poate schimba conformatia corpului asa cum iti doresti.

De asemenea, inotul antreneaza toate grupele musculare, imbunatateste activitatea plamanilor si a inimii, plus ca miscarea nu lezeaza articulatiile si tendoanele, astfel reusind sa obtii stimularea circulatiei sanguine si limfatice.

Sfaturi